Stjuardese Croatia Airlinesa nisu vrijeđale putnike

Zagreb, 13. rujna 2010.

U povodu napisa koji su se proteklog vikenda (4. i 5. rujna 2010.) pojavili u nekim medijima o neugodnostima uoči leta OU662 4. rujna, Croatia Airlines proveo je temeljit interni postupak, kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice o tom događaju. Naime, obitelj koja je trebala tim letom putovati iz Zagreba u Dubrovnik, optužila je kabinsko osoblje da je u oslovljavanju njihovog djeteta, odnosno osobe s posebnim potrebama, upotrebljen neprimjeren riječnik.

Obavljeni su razgovori sa svim uključenim zaposlenicima, kao i s putnicima koji su sjedili u blizini mjesta na kojem se dogodio incident. Prikupljene informacije upućuju na zaključak da je obitelj, o kojoj je riječ, morala napustiti zrakoplov zbog neprimjerenog ponašanja i isključivo iz sigurnosnih razloga, te da im se pritom nitko od zaposlenika Croatia Airlinesa nije obratio nepristojnim ili neprimjerenim riječima. Stjuardese Croatia Airlinesa s leta OU662, pod punom su odgovornošću potpisale izjave u kojima navode da u komunikaciji sa spomenutim putnicima nisu rabile nikakve neprimjerene, nepristojne ili uvredljive izraze, za što ih se proziva.

Da je tome tako potvrdili su i svjedoci događaja, odnosno putnici koji su se nalazili u neposrednoj blizini, a među njima i jedna časna sestra (imena putnika ne možemo navoditi zbog zaštite njihove privatnosti). Na temelju toga kompanija daje punu potporu svojim zaposlenicima koji su, sudeći po rekonstrukciji događaja i informacijama prikupljenima od neutralnih svjedoka, profesionalno odradili svoj posao. Croatia Airlines istodobno odbacuje sve optužbe obitelji koja je udaljena iz zrakoplova te ih smatra neutemeljenima.

Također, valja naglasiti kako je prozvana voditeljica kabine zrakoplova, nakon što je profesionalno odradila let Zagreb – Dubrovnik (OU 662), nastavila raditi te već na sljedećem letu iz Dubrovnika u Frankfurt (OU 418), vrlo odgovorno, zajedno s dva liječnika, pomagala putniku sa srčanim problemima.

Croatia Airlines izražava žaljenje što mediji o navedenom događaju nisu objektivno izvještavali te što su propustili prenijeti službeno pismeno očitovanje kompanije, koje je sadržavalo i ispriku svim putnicima zbog neugodnosti. Stoga se Croatia Airlines koristi i ovom prigodom kako bi ponovio ispriku svim putnicima na letu OU662 4. rujna zbog neugodnog događaja.

Odnosi s javnošću

Preneseno s croatiaairlines.hr