Otkazan štrajk!

Nakon pregovora koji su trajali 11 sati, Uprava Croatia Airlines i SKOZ došli su do kompromisnog rješenja po pitanju zadnje sporne točke za otkazivanje štrajka, načina obračunavanja radnog vremena kabinskog osoblja na obavezama dežurstva, školovanja i ispita, liječničkih pregleda i službenog puta. Smatramo da rezultatima obje strane mogu biti jednako zadovoljne. SKOZ se sljedeći tjedan vraća u pregovore za Jedinstveni kolektivni ugovor Croatia Airlines.

Prenosimo vam priopćenje za javnost Croatia Airlines:

Zagreb, 24. veljače – Zajedničkim naporima Croatia Airlinesa kao poslodavca i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) postignut je dogovor prema kojemu u Croatia Airlinesu u petak, 26. veljače 2010.g., neće biti štrajka te se nastavljaju pregovori između Uprave i sindikata oko novoga kolektivnog ugovora.

Croatia Airlines obavještava putnike da će promet obavljati prema redovitom redu letenja, uključujući i petak, 26. veljače.

Kompanija se ujedno ispričava putnicima i svima onima koji su zbog najavljene industrijske akcije bili izloženi neugodnostima, te im želi ugodan let u njihova odredišta.

Uprava Croatia Airlinesa.